Dansk
 

Background

Jeg er opvokset i Eskilstuna, Sverige, og flyttede til Danmark 1981 for at studere på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Grunden var både eventyrslyst og en fin ungarsk violinist ved navn Endre Wolf som jeg fik som lærer. Jeg trivedes i Danmark, så efter min diplomeksamen 1987 arbejdede jeg som freelance violinist Danmark rundt i symfoniorkestre og på teatre, indtil jeg 1995-96 flyttede tilbage til København. Lysten til at opdage mere var der stadig væk, så jeg har videreuddannet mig i barokmusik, folkemusik og integreret gehørs/instrumentalmetodik. Sideløbende har jeg undervist på aftenskoler og musikskoler. Nedenunder kan du læse om nogle grupper som har været vigtige for mig og min musikalske udvikling. Kolde fakta findes i mit CV.
 
Kort fortalt er min vej gået fra den klassiske, nodebaserede musik, med krav om præstation på højt niveau, over det udlevende, grænsesøgende, eksperimenterende, til en helhedsorienteret holdning, hvor violinen er en af mange mulige måder at udtrykke sig på. I min søgen efter et mere frit og levende spil har jeg beskæftiget mig med forskellige former for dans, sang og improvisation, fra afrikansk dans til Alexanderteknik og svensk polska.
 
For mig er det vigtigste dansen og bevægelsen i musikken, udvekslingen med medspillere, dansere, publikum, og oplevelsen af at man i musikken "kommer ud over sig selv".
 
Startede i november 2004 Backlink MUSIK for at kunne virkeliggøre mine ideer. Mine mål finder du på forsiden.
Og mit motto ?
 
- “Visst finns det mål och mening med vår färd, men det är vägen som är mödan värd”. (Karin Boye)
 

 

Boomerangteatret

Forestillingen: “Under brudslöjan/ Det er så yndigt”, med sang og musik fra nordiske kilder og improvisation. Skuespillere Lisa Brand og Birgitte Norholt, scenograf Ulla Bang Jørgensen, instruktørkonsulent Inge Dinesen. Turne i Baltikum 3 uger 1997 som en del af Nordisk Råds Kulturfestival, forestillinger i Stockholm, Malmö og København.
 
Tidskriftet "MusikDramatik" 3/97: "Kerstin Backlins känsliga fiolspel med variationer på svensk folkmusik gav en extra kvalitet åt föreställningen".
 
"Under brudesløret": "En moderne teaterforestilling der bruger den kraft og visdom, nordisk folkemusik, dans og folkeeventyr byder på... handler om den kærlighed, vi alle prøver at finde ud af og de roller, vi spiller eller sidder fast i". Skuespiller Lisa Brand, instruktørkonsulent Inge Dinesen. Turne sommeren 1998 Sverige, Island. Entréscenen, Århus 12- 17/1- 99.
 
Århus Stiftstidende: "Udover Lisa Brand medvirker Kerstin Backlin. Med bare tæer, strithår og lang grønlig kjole spiller hun søsteren, der får bruden til at synge og fortælle. Og hun kan synge og give sig hen på violin, tromme og strandsten."
 

 

 

La Follia

Barokensemble med Merete Sveistrup sang og Monica Westheimer cembalo. Pressemeddelse: "Tre kvinder fra tre nordiske lande, der har fundet sammen for at dyrke den frodige tidlige musik. Barokmusikken er netop en levende tradition, hvor improvisation mere er reglen end undtagelsen. Lighederne mellem barokmusik og den folkelige tradition gør det spændende og vedkommende at spille denne musik idag.
 

Den sprøde rå klang, den frie ornamentering, artikulationen og letheden, den pulserende rytme og kropslighed giver et pusterum - får os til at trække vejret igen". Dramatiske italienske kantater. Kirkekoncerter. Ensemblet modtog 1999 Dronning Ingrids Romerske Legat til en måneds ophold i Rom.
 

 

 

 

 

Fylgja

Fylgja, svingende utæmmet nordisk Folk (violin, fløjte, guitar, elbas, djembe/ darbuka/ percussion). Med Christian Coff, Lucas Scheffold, Helle Andersen, Fabian Scheffold/Mikkel Hornnes/Frans Bølling.
Spillet til festivaler i Sverige (Urkult, Korrö, Uråsa, Malmö) og Danmark (OdenseFolkFestival 1999, 2001,-02 og Nordlys, Kbh 2003). CD-udgivelser: "Fylgja" (2000) og "Strå" (2003).
 

Included in the FolkWorld CD top ten of 2003. www.folkworld.de:
..." Their music is somehow light - it's like a sunny summer's day in Scandinavia, where your thoughts can wander around and you can relax..."
 
CD "Strå" kan købes, se Kontakt eller www.fylgja.com
 

 

Birds of Beauty

med Karsten Vogel, saxofon, og Heidi Petersen, trommer/percussion.
Pressemeddelelse: "Dette er musik som spænder over både meditativ ro og vild avantgarde, med et verdensmusikalsk islæt. Medlemmernes baggrund i jazz, rock og klassisk musik giver en spændende bryg, noget som begyndte at ulme da de de turnerede land og rige kring med Frits Helmuth og forestillingen "Rundt om Osvald" 2002-03. I forgrunden står Karsten Vogels virtuost udtryksfulde spil. Hans kompositioner er meget personlige udsagn som rummer inderlig skønhed og skøn vildskab". Koncerter på spillesteder, ved ferniseringer, på museer, heriblandt Charlottenborg (PRO 2003-2006), Kulturcentret Tuskær, Tidens Samling i Odense og Sophienholm.